Over mij

Sinds mijn afstuderen aan kunstacademie Minerva heb ik heel veel boeken, tijdschriften en anderszins geïllustreerd, de tel ben ik inmiddels kwijt.
In 2021 werd mijn werk bekroond met het Zilveren Penseel.

Ik hou van de vaak leuke samenwerkingen met klanten, van experimenteren met nieuwe stijlen/materialen -nee nee, niet als ik in opdracht werk, dat doe ik in m’n vrije tijd– en van de diversiteit aan opdrachten.

Visualisatie van een ingewikkeld probleem? Aansprekende illustraties voor een kinderboek? Samen kunnen we voor een verhoogde gunfactor zorgen, online en op papier.
Daar teken ik voor!

“Door de illustraties van Marijke komt een boek echt tot leven. Beelden met emoties die goed aansluiten bij het boek waarvoor ze zijn en ook zelf iets te vertellen hebben aan de lezer/kijker.”

— Mariska Budding, uitgeverij Kluitman

“Ik heb met veel plezier samengewerkt met Marijke aan Alles wat ik voel en de Box vol Emoties- en dankzij haar tekeningen is het een megatofgigasuperonwijsgeweldigcoolmooi boek geworden!”

Stine Jensen, filosofe en schrijver

“Marijke tekent met haar hart. De liefde voor alles wat leeft is duidelijk voelbaar in haar tekeniningen en dat maakt het elke keer weer extra bijzonder om naar te kijken.
Marijke speelt met vorm, perspectief en kleur waardoor haar tekeningen spannend worden. In het schoolTV programma ‘Wat Tekenje Ik?’ bouwt Marijke op zeer professionele wijze, onder het oog van de camera, haar tekening op. Ze creëert met verschillende materialen en kleuren en ogenschijnlijk simpele lijnen een beeldverhaal dat prachtig werkt op TV.”

— Marja van der Leij, eindredacteur SkoalTV en kinderprogramma’s Omrop Fryslân

“Voor de agenda 2018 die ik uitgeef heeft Marijke vier prachtige kunstwerken gemaakt.
We kozen voor elk seizoen een bloem en verder liet ik het aan Marijke over hoe zij dit zou invullen. Haar manier van werken en haar stijl kennende wist ik dat het mooi zou worden! Marijke hield mij tijdens de weken die volgden op de hoogte met foto’s en zo bleef ik betrokken bij de totstandkoming van de vier bloemen. Ik ben heel erg blij met haar werk en kan zeggen dat er veel positieve feedback op kwam van de agenda gebruikers. Dankjewel Marijke!”

Marieke Anthonisse, businesscoach

Klanten

Bedrijven waar ik voor heb gewerkt of nog werk: