In Amsterdam is nu een mooie, kleine tentoonstelling in galerie Prinscilon. Onder andere Trage Portretten. Gemaakt met een eigengemaakte houten camera, de gefotografeerde moet 15 minuten lang doodstil zitten.

Ik heb het zelf ook gedaan (dit gezinsportret hangt niet in Amsterdam) en na twee minuten brak het zweet me uit. Je kúnt wel weg, maar dat doe je niet en je wilt het ook niet. Gelukkig was het na die ene paniekminuut goed vol te houden.

Het levert PRACHTIGE portretten op. Ze worden gemaakt en met de hand afgedrukt door een eigenzinnig iemand, Marlies Hulzebos, die echt haar eigen gang gaat. Ze is een ateliergenote van mij, we hebben bijzondere mensen daar in de Pioenstraat zitten.

Hieronder is een foto van mij van een Traag Portret te zien, in werkelijkheid is ‘ie niet scheef (sorry Marlies). En heel groot, ik schat een meter bij een meter.

 
Traag Portret, hangt nu in Amsterdam