Weg met dat gepruts en geverf op die veel te kleine eieren. Als je deze paasdagen met je handen vol ei in het haar zit, kun je met je (klein)kinderen op een andere manier aan de slag.

Of jij of je kind kan tekenen of niet, dit kan niet mislukken. Eigenlijk is het enige wat jij moet bedenken: een leuke titel bij een leeg vel.

Daarmee gaan die kinderhersenen onmiddellijk kraken en allerlei bizarre dingen bedenken. En als je er lol in hebt kun je zelf eerst al een stukje tekening maken, zoals deze. Titel: smakelijk eten!

Cedin-dit-is-sun

 

Ik maakte een aantal van dit soort tekeningen voor omrop Fryslân. Eén tekening kun je er al van kunt uitprinten, kijk maar hier.

En ik heb er nog eentje voor je klaargezet, open de tekening door op deze link te klikken en print ‘m uit. Hou het kind voor: hoe raarder de tekening hoe beter.

Leuk, maar wat te doen als je er meer wilt maken? Bijvoorbeeld:

  • teken een hoofd. Niet moeilijk doen! Gewoon een rondje met stippen als ogen en een streepje als mond. Tekst erbij: deze meneer wist niet wat hij aantrok vanochtend
  • teken een half ei. Tekst: de kip schrok zich een hoedje toen het ei uitkwam.
  • bij een leeg vel: help, een monster! (Desnoods teken je zelf eerst een piepklein poppetje onderaan.)

Ook erg leuk, maar meer werk voor jezelf is zoiets:_Cedin--stippentekening-wiet

Ik ben benieuwd of je hier iets mee kunt. Gezellige en creatieve paasdagen! Met zo’n lekker chocolade-eitje erbij natuurlijk, dat wel.

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan