Ik ben totaal uit mijn ritme.
Een grote opdracht is uitgesteld -hopelijk wordt het geen afstel- en ik heb dus tijd.
Goed voor de creativiteit zou je denken! Maar nee hoor. Ik heb de concentratie van……

Ook voor kinderen is alles nu anders natuurlijk. Verwarrend of zorgelijk, druk of juist lekker rustig, of een mix van dat alles.
Toen kreeg ik -Plíng!- een idee.

Ik vroeg filosofe Stine Jensen, de schrijver waarmee ik eerder samenwerkte, om samen iets voor ze te bedenken. Ze was hier meteen voor te porren en ook uitgeverij Kluitman haakte aan.

Stine levert iedere doordeweekse dag een gedachte, quote, waar ik een tekening bij maak. Dit setje wordt om 11 uur op facebook en instagram gedeeld, zodat ouders éven met de kinderen een geprekje kunnen voeren over wat ze bezig houdt.

Een mini-filosofiebreak!

Op de website van uitgeverij Kluitman worden alle tekeningen plus quote verzameld zodat ze voor iedereen goed vindbaar zijn.

We helpen er niet alleen kinderen (hopelijk) mee, maar -mooie bijvangst-ook onszelf. Tenslotte hebben wij ook ouders om wie we ons zorgen maken of kinderen die ineens in een onzeker situatie zitten.

‘‘Eenzaam ben je als je tegen je zin alleen bent en juist wel gezelschap zou willen”

Dit geeft me structuur en en dat kan deze kip-zonder-kop heel goed gebruiken.

Hoe vaar jij deze dagen? Ben je bang? Voor je inkomsten, je vader of moeder? Of heb je onverwacht rust en geniet je daar wel van?

Laat het hieronder weten, ik vind het fijn om met elkaar contact te hebben.

14 reacties. Reactie plaatsen

 • Boudewijn Betzema
  27/03/2020 09:18

  Grandioos Marijke!!!
  ideetje misschien… samen kaarten maken. knippen plakken schilderen kleuren… en sturen naar oma’s en opa’s die nu niet kunnen oppassen.
  Lieve groet,
  Boudewijn Betzema

  Beantwoorden
 • Leuk! Ik volg het al op facebook. Voor mezelf ben ik niet echt bang alhoewel het wel ‘wachten’ is op, ja wat eigenlijk… dat onzekere knaagt maar zal iedereen hebben denk ik. Verder zorgen om anderen op leeftijd, een nichtje van onze leeftijd die op de ic ligt waarvan het niet duidelijk is of ze nu wel of geen corona heeft (wel ademhalingsproblemen). Ik zou heel graag willen dat het écht kon, de tijd 2 of 3 maanden vooruitzetten…
  En rust nee, juist niet hahaha nu iedereen thuis is. Ben savonds bekaf… maar heb gisteravond toch mezelf bij elkaar geraapt en ben gaan tekenen ????

  Beantwoorden
  • Ja, dat is het denk ik: de onzekerheid. Een soort wachten op iets wat wel of niet komt.
   Lekker dat je jezelf toch even tot tekenen aan kon zetten!

   Beantwoorden
 • Ik houd me vast aan het idee dat de top van de ijsberg, 20%, echt (heel erg) ziek wordt en dat er dus altijd nog 80% over blijft die slechts lichte klachten krijgt of helemaal nergens last van krijgt. Dacht ik….

  Beantwoorden
 • Ik ben ook als een kip zonder kop; onrustig.
  Maar op straat is het zo lekker stil! En de zon is als een kadootje, juist nu.
  Zorgen heb ik over de snelle terugloop van opdrachten en inkomsten. Dat de regering inspringt is fantastisch. Maar toch. Ik had net een goeie, langlopende opdracht, met zich op méér, en dat is nu eerst weer weg. Maar goed, de vorige crisis zijn we ook doorgekomen.

  Beantwoorden
  • Ja, wat komt er ook op de lange termijn nog achter vandaan hè. Allemaal ongewis.
   Heel hard duimen maar dat het een maand of 2, 3 duurt en dat we dan min of meer naar het gewone leven terug kunnen.

   Beantwoorden
 • Wat een prachtig en liefdevol initiatief. Ook ik vind rust in de kracht van de verbeelding Marijke. Even oversteken naar de wereld van de fantasie en daarna de brug weer op naar de realiteit. Alle goeds, groet en dank voor jullie creativiteit en inspiratie. Wat mooi dat jullie delen.

  Beantwoorden
 • welk instagram adres kan ik je volgen?

  Beantwoorden
 • Wat een fantastisch idee! Laat je ook zien hoe jouw tekeningen ontstaan? Dat vind ik altijd zo mooi om te zien. Wat wil je, welke keuzes maak je? Enz…
  Ik snap dat dat misschien nu teveel tijd kost. Succes! Ik blijf je volgen.

  Beantwoorden
  • Ha,
   Doe ik! Ik maak ze op de iPad, digitaal, dus dan kan ik geen foto’s nemen. Maar ik kan 1 of 2 quotes nemen en mijn twijfels en keuzes laten zien, de volgende keer. Dus niet zozeer de materiaalkeuze, maar welk idee ik volg.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan