Diverse spots, helle lampen, camera…. waar lijkt dit op? Een heuse filmset! Op zolder weliswaar, maar toch. De resultaten straks zullen er niet minder om zijn!

Voor Omrop Fryslân maken Christiaan Coenraads en ik 8 filmpjes voor jonge kinderen. Schrijfster Nynke Klompmaker heeft steeds een simpel verhaaltje bedacht dat ik in één tekening vang. Dat wordt dus gefilmd en intussen raden kinderen wát ik teken. De tekening moet in één keer goed zijn en ik kan niet eerst schetsen of zo. Huppakee, meteen met vetkijt en verf.

Marijke Klompmaker tekent voor Omrop Fyslân

Uiteraard kunnen we het 5 of 10 keer overdoen, toch is het steeds weer spannend. Tegelijk verbaas ik me erover hoeveel ik in de afgelopen 20 jaar geleerd heb, meestal gaat het me makkelijk af en staat het er in één of twee keer op.

Het is een heel traject, want later moeten de stemmen van de kinderen nog opgenomen worden die naar de filmpjes kijken. En daarvóór heeft Pauline Los alles al ingekort, stukjes versneld, kortom: gemonteerd. Het is voor mij hartstikke leuk om te doen. Het is weer wat anders en straks liggen er leuke filmpjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan