Een belofte is er om te verbreken, nietwaar?

Een tijd geleden kondigde ik trots aan dat ik een boek ging maken over de kunst van het illustreren.Je voelt ‘m al, het boek komt er niet.
Ik heb me deels heus wel aan mijn belofte gehouden, ben er namelijk zo’n twee maanden heel druk mee bezig geweest. Schrijf schrijf, teken teken.

Dat deel is gelezen door een goeie redacteur en…. niet goed genoeg bevonden.
Met steekhoudende argumenten, helaas. Die ik hier niet ga opsommen, mijn ego is al genoeg gebutst.
AUW!

boek maken

Maar zoals dat gaat; de tijd verglijdt, de mislukking nestelt zich ver weg in een stoffig hoekje van het brein, en de mens vat nieuwe moed.

Wat wil je ook, met zo’n prachtig jaargetal, 2020, het kán niet anders of het wordt een stralend jaar.
Mijn voornemen: een geheel door mijzelf gemaakt boek produceren.
Ik heb al grootse plannen, duimen dus dat het echt wat wordt deze keer.

Ben jij al doende met het uitvoeren van voornemens?

boek maken

 

Hoe dan ook, ik wens je toe
dat de hoeveelheid zorgen tot een minimum beperkt blijft,
en dat er vele porties genoeglijke momenten tot je komen.

boek maken

Reageren? Leuk!
En als je deze mislukking en wens in één wilt delen, vind ik dat ook erg fijn.

8 reacties. Reactie plaatsen

 • Merijntje
  17/01/2020 09:06

  Lieve Marijke, wat goed dat je het heft in eigen hand neemt en toch ZELF het boek gaat maken. Je kunt het! Groeten, Merijntje

  Beantwoorden
 • Mooi geschreven weer! Ik kan me geen reden bedenken waarom jij níet zelf een boek zou kunnen produceren. En ‘niet goed genoeg’, ondanks steekhoudende argumenten, blijft ook een mening van iemand. Ik vind het overigens heel stoer en gaaf dat je dit zo openlijk bekend maakt en over schrijft . Ik zoek op zulke momenten t liefst het bekende donkere hoekje op om alleen in weg te kruipen maar vind dit veel beter! Heel veel succes met je volgende project!

  Beantwoorden
  • Nou, als het vorige week was afgewezen had ik het niet verteld hoor. Zó stoer ben ik niet. Het scheelt enorm dat er veel tijd overheen is gegaan. Op het moment zelf heb ik me ook in een diepe kast verstopt.

   Beantwoorden
 • Beste Marijke,
  Dapper dat je je afwijzing deelt! En het effect wat ‘niet goed genoeg’ met je doet… Ik begrijp er persoonlijk weinig van want vind jou verrukkelijk schrijven én illustreren. Daarbij maak je je werkproces in je blog mooi inzichtelijk. Maar goed, als jij de argumenten steekhoudend vindt dan is dat voor jezelf fijn. Ben benieuwd wat het onderwerp van je boek wordt! Succes met stralend ondernemen in 2020!
  Hartelijks, Jikke

  Beantwoorden
 • Lenie Hendriks
  17/01/2020 13:00

  Ach wat jammer nou. En goed dat je gewoon doorzet. Dan maar op eigen kracht. Ik kijk uit naar je boek en ga het zeker kopen. Je mailtjes zijn zo inspirerend en leuk. Daar leer ik altijd van Dus dat moet lukken. Of anders een online cursus opzetten. Nu volg ik altijd de cursus van Carla Sonheim. En een enkele van Sketchbookskool. Succes en groetjes Lenie

  Beantwoorden
  • Hoi Lenie,
   Ik ga een heel ander boek maken, eentje voor kinderen. Ik zie nu dat ik dat niet duidelijk heb gemaakt, maar een boek over illustreren zit er niet meer in!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan