Helaas.
Toen jij je voor deze blog inschreef heb ik ergens gezegd dat ik ook over de minder goeie momenten schrijf.

Dit is een minder goed moment, dus vooruit dan maar.
Ik loop namelijk met mijn ziel onder de arm.

 

creatieve crisis

Het ging juist zo goed steeds.

CREATIEF…? NEU
Maar sinds een paar weken weet ik het niet meer.
Als het niet ál te aanstellerig klinkt, ik zit in ‘een artistieke impasse’.
Creatieve crisis.
Waar wil ik naar toe met mijn werk?
Mijn stijl… wat is mijn stijl eigenlijk? Die is zo divers..!

Heb jij dit nou ook wel eens? Wat doe je dan?
Het is trouwens niet zo dat ik niks doe, integendeel.

 

Ik werk steeds eerst vol enthousiasme aan vrij werk, maar dan slaat de twijfel toe, is het wat, of is het echt he-le-maal niks?
Deze bijvoorbeeld, “Neuriënd door de nacht”

 

Te gemakzuchtig, moet ik het over een hele andere boeg gooien?
“There’s not a lot of firm ground to stand on.” (Seth Godin)

Soms vecht je té hard tegen iets.
Aldus Cee, partner in crime: ‘Het is nu even zo, leg je erbij neer.”

Alleen dat helpt al.

 

Dus, ik tast even in het duister.
Zonder koplampen.

Als je wilt reageren.. graag!

28 reacties. Reactie plaatsen

 • Twee quotes die mij erg helpen en ik hoop jou ook:

  De ene: “Het is niet zo dat hoe harder je je best doet, hoe meer controle je hebt”. Mijn interpretatie: Laat het idd maar even los. Alles komt en gaat. Het giet zoals het giet op zijn Drents en op zijn Daniel Lohues’.
  De andere: “Er geeft niets zoveel energie als zelfvertrouwen”. Dat lees ik als: Blijf geloven in je prachtige kunde, het komt echt echt wel goed!

  Voor het huidige moment: Houd moed! Neem een kop thee en kijk naar het mooie zonnetje…???

  Beantwoorden
 • Lieve Marijke, Heel herkenbaar. Ik probeer er vaak met mooie muziek uit te komen. Ik weet niet of je van klassieke muziek houdt, Mozart doet wonderen. Het komt helemaal weer goed. ?Een mooie dag toegewenst ????? Groetjes, Elize

  Beantwoorden
 • Willemien
  24/02/2017 11:45

  Misschien een paar dagen iets heel anders doen? Of lekker niks doen? Of uitslapen?

  Beantwoorden
 • Ik vind het eerlijk gezegd heel inspirerend, wat je zegt en tekent hoort er helemaal bij… Kan niet worden overgeslagen en er zit veel schoonheid in. (die zwart wit tekening, zo beeldend) Onverstoord moedig voort.

  Beantwoorden
  • Doe ik, doe ik, onverstoord moedig voort. Alhoewel, onverstoord, dat niet. Voort wel.
   En inderdaad, ik denk inderdaad dat we er allemaal wel eens last van hebben.

   Beantwoorden
 • Misschien is het nu (pas) winter voor jou. De tijd dat alles in de ruststand gaat, even ‘dood’ moet gaan, om over een tijdje vol levenskracht weer te gaan groeien en bloeien. Het komt vast goed!

  Beantwoorden
 • Mireille
  24/02/2017 18:13

  Echt heel leuk die mensen in het volkswagen busje! Ga zo door Marijke!

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar!
  Het kan ook niet altijd goed gaan. Dit is wat het op dit moment is en wat je op dit moment kunt. En dat is goed. Hou vertrouwen dat het een andere keer wel weer beter gaat. Ga Er tussenuit door te experimenteren, een stuk te wandelen of neem thee met lekkere chocola!
  Zo probeer ik weer verder te komen in ieder geval. 🙂

  Beantwoorden
 • Lieve leuke inspirerende grappige getalenteerde Marijke, ik heb de andere reacties gelezen en zal ze niet herhalen (hoewel “iets anders” of “even niets” heel goed klinkt 😉 ). Ik heb wel de titel van een boek voor je wat ik aan het lezen ben: The little book of talent van Daniel Coyle. Als je eens iets anders wil proberen, een andere vaardigheid wil aanleren, iets achterstevoren of ondersteboven wil doen, zelfs anders wil kijken naar lesgeven, of gewoon een middag lekker wil lezen: geweldig boek. Grappig, inspirerend, compact.
  Succes, groetjes,
  Arienne

  Beantwoorden
  • Hee Arienne!
   Ik heb het boek even opgezocht op internet, interessant. Meestal kom ik helaas niet ver in dit soort boeken of denk aan het eind: hm.. wat heb ik nou eigenlijk echt geleerd?
   Maar ik ga kijken of hij in een boekhandel ligt, even doorneuzen en misschien toch aanschaffen. Jij vindt het dus echt een aanrader?
   Bedankt voor de tip in ieder geval!

   Beantwoorden
   • Ik houd helemaal niet van zweverige zelfhulpboeken. Dit boek gaat over leren en talentontwikkeling en is praktisch en grappig. Als je nu niks nieuws wil aanleren, of daar al heel goed in bent, niet lezen! 🙂
    X

    Beantwoorden
    • Oeps, ik bedoelde het niet negatief! Mocht ik zo klinken, dat is niet de bedoeling. En zeker wil ik nieuwe dingen leren.
     Ik lees veel romans, anderssoortige boeken krijg ik vaak niet uit. Maar dat ligt 100% aan mij, vaak zijn ze heel goed. Want zijn mensen die ik hogelijk waardeer erg enthousiast.
     Het stomme is dat het me alleen vaak niet ‘pakt’.

     Praktisch & grappig = al helemaal een pre. Ik ga kijken in de winkel.

     Beantwoorden
     • Haha! Geen zorgen. Ik heb het niet zo opgevat en zelf ook niet negatief bedoeld 🙂
      Meer als dat we nu eenmaal selectief moeten zijn met waar we tijd in steken, er is zoveel… En voel je niet verplicht omdat n ander het zegt 🙂 Ik kan helaas niet garanderen dat je dit interessant vindt!
      En je moet ook in de stemming zijn om iets te leren/lezen/proberen.

      Ik ben t.z.t. benieuwd of je het bent gaan lezen (hoeft dus niet van mij he 😉 maar daar ben je hopelijk sowieso niet vatbaar voor) en wens je succes met je crisis! 😉

      X

     • ?!

 • Hi Marijke,

  ik geniet altijd van je humor! of in mindere tijden zwarte humor.
  Helemaal niet raar toch, dat je even leeg bent na o.a. vele tekeningen voor een intens boek over emoties, waar je alles ingelegd hebt?!

  Na zo’n ei dat gelegd is ga ik meestal een paar dagen andere klusjes doen, opruimen, schoonmaken, administratie, dat is dan meestal ook wel nodig haha. En weer eens socializen.

  Tot slot een leuk verhaal wat ik pas las,
  na maanden ’s avonds laat en in de weekends doorwerken;

  http://www.mentaalsterker.nl/de-les-van-de-houthakker

  of de korte versie http://www.voorpositiviteit.nl/334-scherp/ op die site staan nog meer inspirerende korte verhaaltjes.

  Veel succes en het KOMT goed!
  Liza-Beth

  Beantwoorden
 • Ha Marijke,

  Je bent goed bezig, je werk is in ontwikkeling en ik zie er een duidelijke stijl In 🙂
  “Misschien zie je dat zelf niet zo omdat je er nou eenmaal met je neus bovenop zit.” Schrijft Miranda Apeldoorn in haar blog. Ik weet niet of het blog op dit moment bij jou past, maar het is een hart onder de riem en dat is goed:
  https://www.ditiszinvol.nl/blog/wie-zit-er-op-mij-te-wachten

  Hartelijke groet van Linda

  Beantwoorden
 • Hoi Marijke,

  Linda wees me op jouw website. Wat een grappige dingen schrijf/teken je. 🙂
  Ik herken waar je doorheen gaat. Wie (zijn ziel) gegeven heeft (zoals jij), moet eerst weer gevoed worden. Marathons houd je niet vol op een lege maag. En het zelfstandigenbestaan is een marathon. Niet leuk om nu doorheen te gaan, wel menselijk. Dus eh … smakelijk eten. 🙂

  Beantwoorden
  • Hoi Miranda,
   Linda is een spin in het web, blijkt nu maar. Zij wees mij dus op een stukje van jou, echt mooi!
   Je hebt gelijk, je geeft inderdaad een stukje van je ziel. Anders is het werk ook veel minder goed, weet ik intussen.
   Dank. +burp+ (voedt zich)

   Beantwoorden
 • Hoi Marijke,

  In het theater waar ik werkte kregen we eens een hele mooie mail van een fantastische, bekende cabaretier die zich verontschuldigde omdat de geplande tournee niet door zou gaan. Iets van: ‘Ik moet eerst even gewoon weer leven, om daarna weer te kunnen creëren’. Zo eerlijk, zo begrijpelijk, zo menselijk,zo goed en zo waar gebleken.

  Het Volkswagenbusje vind ik trouwens geweldig leuk. De chauffeur, daar herken ik mijn lovy in. Overweeg je om dit werk te verkopen? Laat het dan weten.

  Goeds!

  Beantwoorden
  • Ach echt? Nu ben ik natuurlijk heeeel benieuwd wie dat is.
   Maar wat je zegt, niet meer dan logisch. Weer opladen moet ook gebeuren, je kunt niet altijd maar doordenderen.
   Ik overweeg de vw bus plus inhoud (jaja, ook die man erbij) als kunstdruk te printen, maar dan misschien een uitsnede ervan. Is wat spannender.
   Het origineel wil ik ook wel verkopen.

   Neem maar even contact op als je dat wilt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan