Snotverkouden fabeldieren. Dat was het onderwerp dat ik van Mieke opkreeg naar aanleiding van dit blog van vorige week. En die ‘fabeldieren’ moesten uit deze vlekken ontstaan.

wit-vel-met-vlekken,-gele-achtergrond

Een ontzettend leuk onderwerp! Dieren uit oude verhalen, sprookjes, uit de Griekse mythologie. Ontsproten uit onze gezamenlijke fantasie. Eigenlijk vertellen ze hoe mensen vroeger tegen de wereld aankeken. Meestal waren de fabeldieren gevaarlijke (mens)dieren die werden bevochten door ridders en andere helden.

Ik vond het leuk om het ‘talige’ te benadrukken, de verhalen die werden overgeleverd. Daarom heb ik mijn dieren opgebouwd uit letters.

Eerst heb ik er een schets in potlood van gemaakt. De buitenvormen bepaald, zodat de letters daarin konden. Zie je de a’s op de borst? De e’s als tenen.

foto tekening half af, fabeldieren

van schets naar eindresultaat

Als de uitwerking mislukte kon ik het niet overnieuw maken, want dan had ik die inktvlekken niet meer. En er komt meestal wel een moment dat ik denk: aaargh, het wordt niet goed. Spannend dus. Ik weet zo langzamerhand door alle ervaring wel: stug doorgaan, het wordt beter.

Dit is hoe het geworden is. Fabelachtig en oranje-snotterig, met sjaaltje. Grotendeels opgebouwd uit letters voor de oplettende kijker.

 

Snotverkouden Fabeldieren

Missie geslaagd, wat vind je?

Voor volgende week kreeg ik twee papieren opgestuurd. Een ervan is deze, van Myriam (bedankt!). De andere, van Evelyn komt erna aan de beurt. Wat voor onderwerp kan hierbij? Bedenk het maar en zet het in het reactieveld. De eerste bepaalt.

Waar zal deze tekening over gaan?
Waar zal deze tekening over gaan?

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Je missie is wel geslaagd, vind ik. Fabeldieren zijn meestal vreemd en een beetje eng. Deze snotterige beesten zijn dat ook.
    Succes met de volgende missie!

    Beantwoorden
  • Bedankt! Zelf vind ik ze ook wel vreemd, maar eng… Leuk, iedereen heeft er toch zijn eigen kijk op. En wat wordt het onderwerp van de laatste tekening?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan