Zo rond deze tijd rent iedereen als een kip zonder kop rond om alles nog op tijd af te krijgen voor de kerst. Werk. Voorbereidingen. Eigenlijk heb ik het niet erg druk deze week, maar van de weeromstuit voel ik me ook behoorlijk gestrest. Af, er moeten dingen af! O, een kerstborrel! Wacht, de kip moet besteld!

Gisteren zag ik een klein bruin boekje liggen en neusde er even in. Ik was meteen verkocht.eerste bladzij van het boek 'Klaas'‘Klaas’ is een personage waar Nico Dijkshoorn lange tijd tweets de wereld over heeft ingestuurd. Dit boekje (met het beste van die tweets) is iets om zo nu en dan een paar bladzijden van te lezen en er hardop om te gniffelen. Hier zie je de hele eerste bladzijde.

Toen ik deze bundel zag had ik ineens zoveel zin om een héle stapel boeken in te duiken. Computer uit te laten, languit op de bank te gaan liggen en lezen, lezen, lezen. De bof is, HET KAN!

Dit kreeg ik namelijk voor mijn verjaardag
ruitjespapier met tekeningen van mijn kado's

Als dat geen goeie combinatie is…Bank, here I come!

Het boek dat ik kreeg is een biografie van Geordie Graig over de Grote Schilder Lucian Freud. Kleinzoon van Sigmund Freud. Een non-conformistische man, deze Lucian, wel iets om wat van op te steken. Hij leidde eigenlijk wel een clichéleven van een Kunstenaar, met meerdere vrouwen en minnaressen en met kinderen waar hij zich niet om bekommerde. Én hij was een briljant kunstschilder.

Een van zijn dochters, Esther Freud, heeft een mooi boek over haar jeugd geschreven, waar haar vader dus nauwelijks in voorkomt: ‘de kleur van henna’. In het Engels is het ‘Hideous Kinky’ (ook verfilmd, inderdaad). Ik zal er verder niet over uitweiden, maar Sigmund Freud heeft een hele tak aan creatievelingen voortgebracht.

 

Je bent niet zo’n lezer? Heb ik een goeie voor je: wees deze dagen zoals meneer Bril.

Lui. Dol op gezelschap, maar meer…tja… als decor. Nodig jezelf ergens uit, trek iets onbenulligs uit de kast dat als kado kan dienen. Aldus binnen neem je de allerbeste whisky die de gastvrouw heeft. Muziekje & feestgedruis op de achtergrond, sigaretje erbij en…genieten maar.

Ontspannen kerstdagen toegewenst!

 

laatste plaatje van de brilstrip

.

P.S.1 Ik doe natuurlijk niet helemaal niks tijdens de feestdagen. Want de workshop ‘illustreren’ komt d’r aan! Er is nu een mooi clubje van 4 mensen dat zich heeft opgegeven. Leuk!

Er kunnen nog best een paar mensen bij.Twijfel je?Je kunt altijd even mailen om te kijken of deze workshop geschikt voor je is. Of misschien weet je in je omgeving iemand voor wie dit geknipt zou zijn.

P.S.2 Een harrrtelijk welkom tot de mensen die de laatste weken abonnee zijn geworden. Dit welkomstwoord had iets meer cachet kunnen hebben met een schoon overhemd, maar allá. De hartelijkheid is er niet minder om.

meneer Bril tekening met oranje welkom

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan