Je kunt het vast oproepen. Het gevoel dat je had als je speelde, als kind. Hoe je er totaal in op ging. Je werd als het ware het poppetje in je hand, of het zand en water waar je mee speelde.

Mats en de fantasie

Dat het voor kinderen goed is om te spelen wisten we. Maar voor volwassenen? Toch is het zo, volgens Stuart Brown in deze Ted-talk.

Het is ontspannend en je vermindert de kans op een hartaanval.  Volgens Brown hoort spelen net zo bij ons (en is net zo belangrijk) als slapen en dromen. Niets stimuleert de hersenen zo als spelen: je wordt innovatiever. Tja,  dat willen we wel!

 Speel jij wel eens? Dat je niet doelgericht bezig bent, opgaat in wat je doet.

Bril met vogelhuisje

Misschien krijg je het gevoel van spelen als je danst? Met een groepje volleybalt, of met je kind stoeit? Of een skate-cursus volgt.

Workshop: roler, inkt, papier en een glasplaat

Met ineens een roller, glasplaat en inkt voor je neus kun je ook eindeloos bezig zijn. Ontdekken wat je ermee kunt, vel na vel papier ‘verprutsen’, zoals afgelopen zondag in mijn atelier tijdens een workshop. Of met water en ecoline experimenteren. Mensen die de workshop doen ervaren het vaak echt als ‘lekker spelen’.

spelen met ecoline

Zelf ga ik soms helemaal op in het doen als ik vrij werk maak. Of als ik op een hele warme dag in een meertje aan het zwemmen ben.

Zin om te komen spelen? Zondag 21 september en 12 oktober gaan we weer de statistieken van hart- en vaatziekten beïnvloeden. Het materiaal & ik staan voor je klaar, geef je hier op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan