Je bent boekhouder. Heus waar. Net begonnen en je zit te springen om klanten. Vol moed en hoop zet je een dure advertentie in de Gezinsbode:

J. Nieboer, boekhouder, betrouwbaar en snel. Telefoonnummer erbij, je gloednieuwe website. Nu maar hopen dat er mensen reageren.

Wat ik leerde op de marketingcursus die ik deed: het spreekt mensen niet aan dat jij boekhouder bent. Het triggert niet. Boekhouder, illustrator, coach, het zegt weinig.

Wat wel werkt, is als je iemand aanpreekt op zijn behoeften. Wat heeft iemand nodig? Bijvoorbeeld: Worstel je met je administratie? Geef mij je schoenendoos met bonnen, ik zorg dat het op orde komt. Zodat jij je op je bedrijf kunt richten. 

Ik kreeg de gelegenheid om gratis een advertentie voor mijn bedrijf te zetten. Fijn! De tekening ervoor had ik gauw bedacht: knal-oranje, met de vis uit een eerder blog.

foto-vis-op-oranje-vel-met-potlood

Het voorbeeld van de boekhouder schud ik zo uit mijn mouw, maar voor mezelf vind ik de tekst dan ineens toch heel erg lastig.

‘Illustraties nodig? Marijke Klompmaker maakt ze!….’

Nee nee nee. Marieke Anthonisse (de businesscoach) gevraagd, en zij wist me natuurlijk te helpen. Na wat heen en weer gemail kwam dit eruit:

yogaladder advertentie vliegende-vis-v04

Veel beter toch? En het superfijne & mooie is: het werkt! Blij, blij, blij.

6 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan