Helaas, helaas. Ik zal toch heus definitief uit m’n atelier moeten, begin 2015.

Of ik in een nieuw atelier genoeg ruimte heb om workshops te geven…. geen idee. Nu snel in het oude atelier nog twee keer een workshop, dus: zin om er eentje te volgen? ‘Hand lettering’, ik schreef er vorige week over.

Eng, zo’n workshop? Dat snap ik, zelf ben ik ook geen held in het doen ervan. Maar ik garandeer je: na 5 minuten is dat over. Leg de lat niet te hoog voor jezelf en focus je op het plezier dat je zult hebben in het experimenteren.

workshop, haanTot 1 december krijg je de vroegboekkorting, dus waag die sprong en geef je hier op.

 

EERST NOG: TEKENEN IN MIJN OUDE ATELIER 

Zoals de Helden van de Herfst, die me te netjes werden. Nadat ik twee weken geleden allemaal kleurige types had getekend dacht ik: het moet herfstiger, ouder, bruiner.

Zoals je ziet had ik eerst nog een verbena in het midden getekend. Met gewone Caran d’Ache kleurpotloden.

blog, herfst, tekening, potloden

 

Nu iets bruins erbij…. Een veer zou er mooi bij zijn, die is in ieder geval bruin-zwart. Tenminste, die van onze kip Spike, die in de rui is. Kijk maar, het arme beest, haha!

Katrien-en-Spike

 

veer, Spike, illustratie

 

Hier heb ik eerst een heel dun laagje oranje acrylverf gebruikt, zodat de gloed ervan door het kleurpotlood heen zou komen. Hetzelfde bij een hostablad dat op het punt van aftakelen stond. Eerst een onderlaag van beige, zie je?

 

hosta geschilderd

 

  • zo zet je de toon wat betreft kleur en vorm en
  • een onderlaag smeedt je schildering meteen tot een geheel als je er met andere kleuren overheen gaat. Je krijgt er een basis van.

hosta schilderen

 

Dun laagje na dun laagje acrylverf, zo is het blad opgebouwd, steeds weer eroverheen. De nerven met een dunne penseel met groen en bruin. Zo.

  • In de lichte stukjes heb ik geen verf meer gebruikt, zo schemert het wit van het papier erdoorheen. Iets wat ik zelf lang niet doorhad: met wit uit een pot verf krijg je het nooit zo stralend.

Er kwamen nog wat besje bij, handtekening en… dit is het eindresultaat!

 

Herfsthelden-met-stempel

 

 

Wat vind je? Het ‘breien’ is echt goed geslaagd. Ik vind ‘m mooi. Maar….. het is nog steeds niet smerig genoeg, dat hoort echt bij de herfst, damn. Hierbij beloof ik: er kómt een tekening waarop het VIES wordt.

Volgende week zet ik hier een link neer, dan kun je de tekening op hoge kwaliteit printen als je wilt!

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan