Een dik jaar geleden begon ik met dit weblog. Ik wilde er werk opzetten dat niet in opdracht was gemaakt. Om mezelf uit te dagen en meer te experimenteren. Dat heb ik geweten.

Tijdens een marketingcursus bleek dat een blog een mooi marketinginstrument is. Mensen moesten alleen wel lid kunnen worden én er moest meer tekst op. Zo gezegd zo gedaan: ander blogsysteem (waardoor het oude werk nu jammer genoeg niet meer te zien is), meer tekst.

eeeh… huh?

Het is maar langzaam tot me doorgedrongen dat ik nu ineens niet alleen illustrator ben, maar ook een soort van baantje als BlogSchrijfster heb. Met hoofdletters ja, want dat is echt weer een vak apart! Het is heel erg leuk, daar niet van. Maar net als bij ieder vak zijn er wel allemaal do’s en don’ts en die leer ik met vallen en opstaan.

Gelukkig zijn mijn tweelingzus en mijn zwager allebei schrijver en geven ze zo nu en dan opbouwend commentaar (au). Daarnaast zijn er verschillende bloggers die de kunst van het bloggen uitleggen. Kitty Kilian, met haar lekker krachtige mening (= goed! tip 1). Deze week weer Henneke Duistermaat. Zij zegt onder andere dat je vooral je eigen stem moet ontwikkelen (tip 2).

een eigen stem

Waar heb ik dat eerder gehoord? Ooo ja..hier.

 

het vinden van je eigen pen en stem
Een eigen stem met een eigen pen

Is het je opgevallen dat ik veel korte zinnen gebruik? =tip 3. Anders lees je niet door en klik je weg, let maar op. Weer wat geleerd over jezelf.

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan