Ik, en met mij de vrouwen hieronder, neem mijn hoed af voor Alice Munro. Een saluut voor de 82-jarige schrijfster. Ik was blij verrast dat

 1. een vrouw de Nobelprijs voor de literatuur had gewonnen
 2. het Alice Munro was!

Tekening van vrouwen met een hoed boven hun hoofd

 Ik hou (net als heel veel mensen) niet zo van verhalenbundels, omdat je wat minder helemaal in een boek kunt verdwijnen. Gelukkig zijn de verhalen van Alice Munro vrij lang en tja… ik vind dat ze gewoon zo mooi schrijft. Subtiel, herkenbaar, mooie (maar niet ingewikkelde) zinnen waar je even bij stil kunt staan. In de NRC next van vorige week vrijdag stond het advies om met deze verhalenbundels te beginnen, mocht je nog niet eerder iets van haar hebben gelezen:

 • eerst ‘Lief leven’
 • dan ’teveel geluk’

 

1 reactie. Reactie plaatsen

 • Christel de Heus
  15/11/2013 14:21

  Vroeg me net af wat ik nu zou gaan lezen. Goede tip! Ga ik dit weekend nog proberen te kopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan