Heb je een voornemen, een doel dat je graag wilt bereiken? Iets wat echt een verandering zou zijn of gewoon, iets kleins?

Wat ik heel graag zou willen is dit:
meer illustraties voor volwassenen maken.

Meestal maak ik werk voor kinderen, maar ik vind het tijd voor uitbreiding!

Zo. Dát staat er. Nu nog waarmaken he.

Belangrijk is het om te weten wie mijn doelgroep is.
Grmpf, die heb ik nog niet helder voor ogen.

Ik begin maar gewoon, want al doende leert men.
Er was een oproep om werk in te sturen voor Valentijnsdag.
Dus hup aan de slag, knipperdeknip:

Valentijnsdag, mensen

Hieronder zie je de eerste tekening, maar ik ben er niet tevreden over. Te… ingewikkeld geloof ik.

Valentijsdag, illustratie, tekening

Opnieuw.
Oké, iets SIMPELS en grafisch.

honden, illustratie, tekening, Valentijnsdag, HappyMakersBlog

 

Ja! Hier ben ik wel blij mee.
Inpakken en opsturen naar het HappyMakersBlog. Daar zeilen ze weg, met de wind mee.

foto, Valentijnstekening, HappyMakersBlog

Of dit ergens toe leidt, geen idee. Maar je weet het niet, en mijn ervaring is

 • gewoon ergens beginnen, stapje voor stapje
 • struikelen, vallen, opstaan en verdwalen

en dan, dwars door het struikgewas, een paadje vinden!

Zijn er meer mensen onderweg?
Stommel jij naar onbekende verten, nieuwe doelen, ben je een ander pad aan het zoeken?

 

8 reacties. Reactie plaatsen

 • Naast je talent heb je je nieuwsgierigheid en de juiste ondernemerskriebels, dan ligt er altijd èrgens een paadje 😉

  Beantwoorden
 • Marijke Klompmaker
  06/02/2015 10:26

  He, dank je Dieuwer! Er is zoveel leuks, best lastig om een richting te kiezen. En er dan ook nog opdrachten uit te slepen. Er doemt nu nog vooral een woest struikgewas voor me op!

  Beantwoorden
 • Hoi Marijke, wat goed! Je kunt het struikgewas gaan snoeien. Denk bv een aan al dat cursusmateriaal van al die zelfstandig trainers, coaches, therapeuten die we hebben. Vaak te saaaaaaaiiiiiiiiiii. Met illustraties kan het er zoveel leuker uit komen te zien. Begin lokaal, zoek gewoon eens een paar mensen op en ga koffie met ze drinken 😉 Groet, Marieke

  Beantwoorden
 • Hallo Marijke, Ik vind het altijd moeilijk om te bepalen wat die volwassenen dan willen of wat die markt dan inhoudt. Soms denk ik – sorry tekenaars – is het genoeg om slecht te tekenen zonder eenheid of humor en dan kun je in een bijlage in de Volkskrant of NRC Next. Natuurlijk klinkt hier wat jaloezie door want ik snap daar nooit iets van: ik vind het niet leuk, niet mooi en het klopt niet. Ik kan het ook niet eens nadoen. Overigens alle respect voor abstracte kunst hoor. Dan maar de benadering dat je goed bent in je eigen stijl, je eigen vreemde hoekje, waarin je experimenteert naar wat je wilt zijn. Daarom teken ik nu een stripblokje Kas waarin ik mijn eigen kleinburgelijkheid te grazen kan nemen en cartoons voor Joop waarin ik mijn frustraties en ideeën over het wereldnieuws kwijt kan. (zie mijn site http://www.mwcartoons.nl onder Kas en Internationaal) Allebei onbetaald, gewoon omdat ik met standaardwerk mijn geld verdien maar ergens anders naar toe wil.
  Je vliegende dieren in de paraplu vind ik prachtig!

  Beantwoorden
  • Hoi Maarten, leuk zo’n uitgebreide reactie! Ik vind het niet zo heel abstract wat er in de Volkskrant of NRC(next) staat. Heb gekeken op je site, en eerlijk gezegd zie ik het zo in zo’n landelijke krant staan (en ja dat is een compliment).
   Maar het is inderdaad lastig inschatten wat volwassenen mooi vinden, dat is zo’n brede doelgroep.
   Daarom pobeer ik maar van mezelf uit te gaan, en er zullen altijd mensen zijn die het mooi vinden, en anderen die het niet mooi vinden.

   Beantwoorden
 • Nou, de eerste therapeut meldt zich bij deze aan hoor! we gaan koffie drinken volgende week.

  Beantwoorden
  • Harstikke leuk Yvonne, je komt precies op een mooi moment, zoals je las. Die koffie wordt exxxtra lekker.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan