Ach ach, wat was ik tevreden met mezelf.
Dat je denkt; ik kán het. Goed gelukt, dit schilderij!

Maar (het zal ook niet) er waren bedenkingen.

acryl, met acryl schilderen, illustreren, schilderij

“Ja mooi Marijke. Het is wel….. véél.”

“Leuk! Alleen… hm…. ik weet niet goed waar ik als eerste moet kijken.”

Wat vind jij?

ILLUSTREREN=COMMUNICEREN
Wat wil ik met dit schilderij zeggen?
Het gaat mij hier om de vrouw, die een kat breit, ze breit warmte en gezelschap voor zichzelf.
O, dat had je nog niet gezien?
Juistum.

Alles hier krijgt evenveel attentiewaarde, doordat het gelijkwaardig is geschilderd.

focus op alles, schilderij

Oftewel: 5 keer focus=geen focus.

EROVER HEEN SCHILDEREN DAN MAAR
Met verdunde blauwe acryl heb ik een héél dun laagje verf op de omgeving van de vrouw gelegd, een waas (glacé).
Toen nog een keer. En nog een keer.

Net zolang totdat alleen de vrouw er nog uit sprong, met kat.

acryl, met acryl schilderen, blog, schilderij
‘Warmte breien’

 

Het is een schilderij voor mijn eigen serie ‘Huisdieren.’
Hatsikidee!

Wat vind je nu?

 

13 reacties. Reactie plaatsen

 • Willemien
  09/10/2015 09:27

  Mij viel het verschillende perspectief op op al die onderdelen, zorgde dat voor die meerdere focuspunten? En als je niet gezegd had dat ze een kat breit, dan had ik dat niet gezien. Het geheel is wel geestig!

  Beantwoorden
 • Ja, het perspectief klopt niet helemaal. Wilde ik eens uitproberen. Het zorgt ervoor dat je niet goed ziet wat ze zit te breien, dan had ik ‘m meer van onderaf moeten maken. Ga ik nog een keer doen denk ik.

  Beantwoorden
 • Leerzaam! En een heerlijke tekening. Ik hou er wel van als er veel te zien is maar zo is het beter focussen.

  Beantwoorden
  • Marijke Klompmaker
   09/10/2015 10:53

   Ook voor mezelf leerzaam zoiets. Veel te zien is inderdaad leuk. Maar je moet nog wel het bos zien, door al die bomen.

   Beantwoorden
 • Dag marijke , dit is mijn eerst kennismaking met jouw werk en site. Wat een goed initiatief is dit. Leuke interacties zul je krijgen. Wat betreft deze illustratie en de oplossing ;heel leuk te zien hoe jij werkt en oplossingen brengt. Succes en wil je graag blijven volgen het voelt aangenaam,haha.
  Moniek Peek (ook een vak genootje)

  Beantwoorden
 • Mieke Ruigrok
  09/10/2015 12:54

  Wat is het toch leuk hoe jij dingen duidelijk kunt maken!

  Beantwoorden
 • Mooi… Ook mooi uitgelegd. Je hebt gelijk inderdaad over het niet zien van de gebreide kat. Toch sprak stap een me aan. Vanwege de kleuren, het perspectief wat niet helemaal klopt, de houding en uitdrukking van de vrouw, het kleedje. Door jouw schijnbaar eenvoudige oplossing is dat gevoel niét weg gegaan maar ik ervaar meer rust en pak de boodschap van het schilderij direct op. Ook qua metafoor voor wat betreft focus een mooi voorbeeld :-).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan