Routine, regelmaat, ritme. Heel nuttig en disciplinerend, maar blij word ik er niet van.  Hier is een ode aan het toeval. Ik heb een A4-tje nat gemaakt en er druppels inkt op laten vallen. Jij noemt het onderwerp waar de tekening over moet gaan en ik bak er iets leuks van.

aquarelpapier, A4, met zwarte inktvlekken op gele achtergrond.

De eerste persoon die reageert (en lid is van dit blog) bepaalt. Ik mag ermee doen wat ik wil, maar de vlekken moet ik wel gebruiken. Over een week zie je het resultaat!

Jouw toevals-tekening

Maar ik ga nog verder. Voor het blog erna mag jij mij een vel papier geven of opsturen en dan maak ik er een illustratie van. Dat komt de week erna op dit blog te staan en als je wilt stuur ik het ook naar je terug. Leuk idee of leuk idee?

Spelregels

  • ik ben helemaal vrij in wat ik ervan wil maken. Stuk vanaf branden, vliegtuig van vouwen, enz. enz.
  • geen maagdelijk wit vel zonder er iets erop. Maak het jezelf niet moeilijk, maar mij wel: een stuk papier met een krabbeltje van jezelf of je kind, een bladzij uit een atlas, een stuk pizzadoos, enz.
  • als je wilt mag je er een onderwerp of steekwoord bij noemen
  • het moet door de brievenbus passen
  • je bent lid van dit blog

Adres: Adelheidstraat 1, 9717 AR, Groningen.illustratie Marijke Klompmaker

Als er meerdere reacties zijn kies ik er blind één uit. Hoop je maar. Er zit geen notaris bij, haha! Waarschijnlijk maak ik dan de week erna weer zo’n Toevalsblog. De resterende papieren gaan de prullenbak in.

Wacht niet te lang, je hebt tot ongeveer volgend weekend de tijd. Spannend, verras mij en dus jezelf ook!

Maar nu eerst: wat voor onderwerp heeft de illustratie van volgende week?

Aanvulling Er waren problemen met het veld om een reactie te geven. Dat zijn opgelost. Intussen heeft Mieke me toch weten te bereiken met het onderwerp: Snipverkouden Fabeldieren. Leuk! En reacties zijn nog welkom, uiteraard.

5 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan