Járen aan je boek gewerkt en ineens, hatsikidee, is het gepubliceerd.
EN DAN?

Het lot van je kostbare schat ligt in de handen van

 • de uitgeverij, die er flink mee de boer op gaat (hoop je)
 • de boekwinkel, die het wel of niet inkoopt
 • de klant die het bekijkt en teruglegt, óf ermee naar de kassa gaat

En ik?

Dat heerlijke project, waar ik me helemaal in uit kon leven, dat altijd op de achtergrond aanwezig was, óók tijdens andere illustratieklussen,
waar ik al mijn onrealistische dromen op kon projecteren -het zal de hele wereld over trekken!-  is niet meer in mijn handen.

Gelukkig is er nog een klein klusje dat aan ‘Waar is Polle Poes’ verbonden is. Ik schilder een paar Polle’s voor de etalage van de Groninger Kinderboekhandel. En leuk, boekwinkel Riemer zal mijn boek op een paar meester- en juffenavonden presenteren!

Maar ja. Dat is het dan wel.

Zal ik ‘es na gaan denken over een nieuw boek..?
Het is natuurlijk wel afhankelijk van de verkoopcijfers van ‘Waar is Polle Poes?’ of uitgeverij Rubinstein dat überhaupt wil uitgeven.

Ach, who cares?
Het mooie van dromen is dat het luchtfietserij is, gebakken lucht.
En in een droom vertoef ik graag.

Reageren? Altijd leuk.
En op sociale media delen waardeer ik ook zeer.

11 reacties. Reactie plaatsen

 • Dag Marijke, Het ziet er heel mooi uit. Ik heb je boek gekocht voor onze studenten Mediavormgeving. Als inspiratie, voor hun keuzedeel illustreren. En ik moedig ze altijd aan om je blog te lezen. Fijn dat je je proces zo mooi deelt met de volgers. Zeer leerzaam. Verder veel succes met een nieuwe uitdaging.

  Beantwoorden
  • Ha Rachel, wat leuk zeg. Maar goed dat ik me meestal niet van dit soort dingen bewust ben , anders schreef ik geen letter meer. Maar wél erg super om te horen natuurlijk!

   Beantwoorden
 • Ageeth Fransen
  22/09/2023 11:22

  De tekening aan het eind van je bericht is het begin van je nieuwe boek misschien? Meisje met de wolk? Wolk met het meisje? Waar is de wolk gebleven, waar zoek je een wolk verscholen tussen andere wolken? Je ziet het wel die tekening begon bij mij meteen vragen op te roepen.

  Beantwoorden
 • Hallo Marijke,

  ik vind het boek prachtig, de kleuren spreken me aan en de ongelooflijke hoeveelheid plaatjes om te bekijken en ontdekken. Ik hoorde al dat je de etalage mocht inrichten met je boek, wat een eer!
  Ik heb al een idee voor een nieuw boek, daar vertel ik je tijdens broodfondsbijeenkomst morgen over.

  Beantwoorden
  • De etalage is net klaar, het inrichten is nog een hele kunst. Gelukkig weet verkoopster Ingeborg van wanten (‘we gaan nu voor de piramidevorm’) en is het mooi geworden. Ik ben benieuwd naar je idee.

   Beantwoorden
 • Van de week het boek gekocht. Zo leuk. Al die verhaaltjes om in te dwalen. Neem het volgende week mee naar school om in de klas te zetten groep 3/4. Die vinden het zeker spannend om te bekijken.

  Beantwoorden
 • Hoi Marijke, heb je boek al gepromoot bij collega leidster van de kinderopvang. Ben benieuwd wat ze er van vinden. Nog bedankt voor je mooie boek. Ga hem zodra ik hem heb voorlezen bij een collega op de peutergroep. De reacties volgen nog. Succes met alles. Lieve groet Marian

  Beantwoorden
 • Onze kleindochter (4 jaar) is dol op dit boek! Toen ze op school speelgoed mee mochten nemen nam zij geen speelgoed mee maar Polle Poes !!! Ik geef het ook als kraamcadeau bij een tweede kind, dan hebben de ouders al zoveel andere spullen dat ik dit veel leuker vind! En ook nog van een Groningse. Kan niet beter!

  Beantwoorden
  • Wat leuk om te horen Saskia! Geweldig.
   (Ik maak van de vraagtekens uitroeptekens, het systeem werkt soms niet helemaal mee) Zeg dag van me tegen je kleindochter!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan